10 Χρήσιμα Tips: Ασφάλιση Μεταφορών

«Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη, η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της Insurance Beyond.»

Γιατί να ασφαλίσετε τα εμπορεύματα σας;

Κάθε επιχείρηση συνδέεται άμεσα με την διαχείριση, την αποτελεσματικότητα αλλά και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν από τις μεταφορές των εμπορευμάτων της. Η περίοδος της Πανδημίας κατέδειξε την σπουδαιότητα του κλάδου των μεταφορών καθώς και επίλυσης θεμάτων που προκύπτουν αιφνιδιαστικά. Σε πολλές περιπτώσεις, leaders της αγοράς αναδεικνύονται όσοι είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν άμεσα τις ανάγκες των καταναλωτών και να αποζημιώσουν τους πελάτες τους σε περίπτωση αστοχίας.

Ο κλάδος των Μεταφορών ασφαλίζει τις ζημιές ή απώλειες των μεταφερομένων εμπορευμάτων έναντι κινδύνων που πιθανόν να συμβούν κατά τη διάρκεια μεταφοράς τους. Τελικός σκοπός είναι η επαναφορά της επιχείρησης στην οικονομική κατάσταση πριν την επέλευση της ζημιάς. Τα μεταφερόμενα εμπορεύματα που χρήζουν ασφάλισης είναι τα περισσότερα , όπως μηχανήματα, ανταλλακτικά, πρώτες ύλες, ιχθυοτροφές, αντίκες, έργα τέχνης, τρόφιμα κ.α. που διακινούνται (εισαγωγές, εξαγωγές, εσωτερικές διακινήσεις)  με όλα τα αναγνωρισμένα μέσα μεταφοράς, χερσαία, εναέρια, θαλάσσια μέσα.

Γιατί πρέπει να εξασφαλίσετε τα εμπορεύματά σας που βρίσκονται στο «δρόμο»;

  1. Ο επιχειρηματικός στόχος σας είναι να μεταφέρετε τα εμπορεύματά σας χωρίς απώλειες στον τελικό αποδέκτη. Η οικονομική ζημία από κάθε κίνδυνο που μπορεί τυχαία να προκύψει κατά την μεταφορά μπορεί να επιφέρει αιφνίδιο και αβάσταχτο κόστος, απειλητικό για την ευρωστία μιας επιχείρησης. Η ασφάλιση των εμπορευμάτων ισοδυναμεί με μικρότερο κίνδυνο ζημιάς ή απώλειάς σας.
  2. Το κόστος ασφάλισης είναι ιδιαίτερα χαμηλό, μόλις ένα μικρό ποσοστό της εμπορικής αξίας του μεταφερόμενου είδους.
  3. Η επιχειρηματική δράση, ανάπτυξη και η αύξηση του κύκλου εργασιών μπορεί να μεγιστοποιηθεί μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Η συγκεκριμένη ασφάλιση δίνει τα εχέγγυα για μείωση του επιχειρηματικού ρίσκου, την ώρα που γίνεται προσπάθεια εμπορικής εξωστρέφειας. Η προστασία που παρέχεται από τις τυχόν ζημιές ή απώλειες, σας επιτρέπει να αναλάβετε με μεγαλύτερη σιγουριά εμπορικούς κινδύνους ώστε να επεκτείνετε τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες.
  4. Οι Τράπεζες που κυρίως χρηματοδοτούν το διεθνές εμπόριο, υποχρεώνουν τους πελάτες τους για ασφαλιστική κάλυψη γνωρίζοντας ότι προστατεύει τα συμφέροντά τους.
  5. Ο Σύγχρονος Επιχειρηματίας επιβάλλεται να φροντίζει για την προστασία της δραστηριότητας και επένδυσής του, καλλιεργώντας κουλτούρα ασφαλιστικής συνείδησης.

 

Πως να επιλέξετε την κατάλληλη Ασφάλιση Μεταφορών για την επιχείρησή σας.

Για να σας βοηθήσουμε στη διαδικασία αξιολόγησης του κατάλληλου ασφαλιστικού συμμάχου, σας παραθέτουμε όλα όσα που πρέπει να λάβετε υπόψιν σας για την επιλογή σας:

  1. Χρειάζεστε δίπλα στην επιχείρηση έναν συνεργάτη που να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της επιχείρησής σας και να δράσει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.
  2. Η πληροφόρηση που θα λάβετε πρέπει να είναι πλήρης και αναλυτική, χωρίς ψιλά γράμματα και κρυφές χρεώσεις, ώστε να αποφασίσετε για το πρόγραμμα ασφάλισης που σας συμφέρει.
  3. Χρειάζεστε εξειδικευμένο συνεργάτη που να είναι σε θέση και να έχει την εμπειρία των κινδύνων που αντιμετωπίζετε. Αν δεν γνωρίζει εκ των έσω την αγορά, δεν θα καταφέρει να σας προειδοποιήσει για κινδύνους ή απειλές που ίσως δεν έχετε λάβει υπόψιν σας ως σήμερα.
  4. Ο συνεργάτης που θα επιλέξετε πρέπει να είναι ευέλικτος και να μπορεί να κινηθεί με αμεσότητα για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες σας, ειδικά αυτές που προκύπτουν ξαφνικά από τους όρους κάλυψης. Πάντα on-time και με γνώμονα την προστασία σας.
  5. Προσφέρουμε οικονομικές λύσεις και πλήρως προσαρμοσμένες στις ανάγκες της επιχείρησής σας και των πολύτιμων φορτίων σας.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα  Ασφάλιση Μεταφερόμενων Εμπορευμάτων.

Στη διάθεσή σας,

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ

Ασφαλιστικός Πράκτορας & Σύμβουλος Επενδύσεων

 

 

 

Κάνε Share...