Άνοιγμα του Τουρισμού: Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Airbnb

«Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη, η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της Insurance Beyond.»

ξενοδοχείο

Ξενοδοχειακές μονάδες, Καταλύματα και Airbnb χρήζουν άμεσης ασπίδας προστασίας.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την τουριστική βιομηχανία. Η χώρα μας ανοίγει τις πύλες της στους ταξιδιώτες. Ήρθε η ώρα, οι ιδιοκτήτες των χώρων φιλοξενίας να βάλουν επιτέλους τα κλειδιά στις επιχειρήσεις τους. Στόχος και φιλοδοξία όλων είναι η αποτελεσματική επανεκκίνησή τους και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Η πραγματικότητα βρίσκει τις ξενοδοχειακές μονάδες αντιμέτωπες με πρωτοφανείς αντιξοότητες και σύγχρονες προκλήσεις.

Η πανδημία και τα αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας απαιτούν επιχειρηματικές δράσεις. Ταυτόχρονα, οι οικονομικές ζημίες του παρατεταμένου lock down, έχουν οδηγήσει τους επιχειρηματίες σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι συνθήκες επιβάλλουν σχέδιο δράσης και προστασίας, ώστε οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων να μη μείνουν απροστάτευτοι απέναντι στις σύγχρονες απειλές.

Από τι κινδυνεύει ένα σύγχρονο Ξενοδοχείο, Airbnb, Ενοικιαζόμενο Δωμάτιο ή Camping; Και πώς μπορεί να προστατευθεί;

  1. Κίνδυνος:

Επισκέπτες που διαμένουν στο κατάλυμα, ξαφνικά νοσούν από κορωνοϊό. Ενημερώνονται οι αρχές αλλά ο πελάτης επιθυμεί διακομιδή σε αστικό κέντρο. Πώς μπορείτε να δράσετε άμεσα και να δώσετε λύση;

Λύση:

Λύση δίνουν τα πρόσθετα προγράμματα κάλυψης covid στα ασφαλιστικά προσφερόμενα συμβόλαια της αγοράς.

Αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες ανταποκρινόμενες στις κοινωνικές ανάγκες και τις απρόσμενες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, ανέπτυξαν υπηρεσίες και καλύψεις covid. Πλέον, διαθέτετε στο οπλοστάσιό σας σημαντικά ασφαλιστικά εφόδια, όπως Υπηρεσίες Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας και διακομιδής για ασθενείς με κορωνοϊό.

  1. Κίνδυνος:

Η ξενοδοχειακή μονάδα σας η οποία περιλαμβάνει πολύπλευρες υπηρεσίες, οργανωμένες δραστηριότητες και εγκαταστάσεις αναψυχής βρίσκεται εκτεθειμένη σε μεγαλύτερους κινδύνους. Περισσότεροι φιλοξενούμενοι – πελάτες, μεγαλύτερο ποσοστό απρόβλεπτων συμβάντων.

Ένας φιλοξενούμενος πελάτης στην περίπτωση που βιώσει ένα μικροατύχημα ή υλική βλάβη κατά την παραμονή του, έχει έννομο δικαίωμα να αξιώσει αποζημίωση από το κατάλυμά σας. Εάν μάλιστα, πρόκειται για τουρίστα εξωτερικού, η διεκδίκηση αποζημίωσης είναι συνηθισμένη πρακτική και πολλές φορές το απαιτητό ποσό είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Λύση:

Μονόδρομος αποτελεί η απάντησή σας σε οποιαδήποτε απαίτηση, μέσα από την ασφαλιστική σας κάλυψη. Η ασφάλεια Γενικής Αστικής Ευθύνης καλύπτει την ευθύνη του ιδιοκτήτη για πιθανά ατυχήματα πελατών τα οποία μπορούν να συμβούν κατά τη διάρκεια διαμονής τους ή απόλαυσης των εγκαταστάσεών του και περιλαμβάνουν σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές εξ αιτίας άδικων πράξεων, αμελειών, παραλείψεων της διεύθυνσης ή ακόμη και εργαζομένου της.

Πολύ σημαντικό:

Οι περισσότεροι tour operators του εξωτερικού για να κλείσουν συμβάσεις και να προωθήσουν σε πελάτες τους ελληνικά ξενοδοχεία, προαπαιτούν την αποστολή ασφαλιστικών συμβολαίων περιουσίας τα οποία να περιλαμβάνουν υποχρεωτικά γενική αστική ευθύνη ( ώστε να εξασφαλίσουν ακόμα και συμβάν τροφικής δηλητηρίασης.)

  1. Κίνδυνος:

Οικονομική Κρίση. Η ρευστότητα και οι αντοχές των επιχειρηματιών έχουν δοκιμαστεί σκληρά όλο αυτό τον χρόνο. Το κλείσιμο, ο μειωμένος αριθμός πληρότητας,  οι νέες απαιτήσεις σε επενδύσεις εγκαταστάσεων, εκπαίδευσης και υγειονομικού εξοπλισμού που απαιτούν τα πρωτοκόλλα επαναλειτουργίας τους δεν αφήνουν περιθώρια για τη δημιουργία κεφαλαίων «μαξιλαράκι» ώστε να αντιδράσουν άμεσα σε απρόσμενα συμβάντα.

Λύση:

Συνάπτοντας ασφαλιστήριο συμβόλαιο, επωμίζεστε ένα κόστος ασφαλίστρου εντός των δυνατοτήτων σας και εξασφαλίζετε διαθέσιμα χρήματα για να αντιμετωπίσετε όποιο μελλοντικό πρόβλημα προκύψει.

  1. Κίνδυνος:

Αφερεγγυότητα προμηθευτών και συνεργατών, τα γνωστά «κανόνια» τουριστικών πρακτορείων μπορεί να οδηγήσουν με αριθμητική ακρίβεια στην καταστροφή, βρισκόμενοι όλοι ήδη σε οριακά σημεία.

Λύση:

Το ασφαλιστήριο συμβόλαιο πιστώσεων καλύπτει άμεσα τη ζημιά. Έτσι, η δική σας ευρωστία δεν εξαρτάται αποκλειστικά από αυτή των συνεργατών σας.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια πιστώσεων συγκεκριμένα καλύπτουν κινδύνους που προέρχονται από χρεοκοπίες tour operators.

  1. Κίνδυνος:

Στην παραπάνω λίστα προστίθενται οι φυσικές καταστροφές αλλά και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, αλλά δυστυχώς συνηθισμένα συμβάντα που απορρέουν της κλιματικής αλλαγής. Αρκεί, να ανακαλέσουμε στη μνήμη το καλοκαίρι του 2019, όπου η Χαλκιδική βίωσε θεομηνία με καταστροφικά αποτελέσματα.

Λύση:

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Περιουσίας, διασφαλίζει ότι ο κόπος «μιας ολόκληρης ζωής» δεν θα πάει χαμένος από τη μια στιγμή στην άλλη. Αποδεικνύεται ότι επενδύετε και προστατεύετε τα περιουσιακά στοιχεία σας προνοητικά, στοχευμένα και με σύνεση.

  1. Κίνδυνος:

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων είναι από τα στοιχεία της πανδημίας που ήρθαν για να μείνουν.  Η σύγχρονη ψηφιακή πραγματικότητα ελλοχεύει κινδύνους, διόλου ευκαταφρόνητους.  Η  χρήση πιστωτικών καρτών, συστημάτων POS, ηλεκτρονικών κρατήσεων, πρακτικές ανέπαφων συναλλαγών, ηλεκτρονικό check in-out είναι επιχειρηματικές διαδικασίες όπου αστοχίες τους μπορεί να κοστίσουν ακριβά. Οι αυστηροί κανονισμοί για τα προσωπικά δεδομένα προστίθενται στον κατάλογο των διαδικτυακών κινδύνων.

Λύση:

Φροντίδα από ασφαλιστικό καινοτόμο συμβόλαιο διαδικτυακών κινδύνων, το οποίο προφυλάσσει έναν επιχειρηματία από τις ραγδαία αυξανόμενες απειλές του κυβερνοχώρου. Ενδεχόμενη παραβίαση συστημάτων ή απώλειας δεδομένων μπορεί να βλάψει την εταιρική φήμη και την επιχειρηματική εξέλιξη.

Ασφάλιση Ξενοδοχειακών Μονάδων

  1. Κίνδυνος:

Σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όσοι λαμβάνουν αποφάσεις, φέρουν βαρυσήμαντες ευθύνες με οικονομικά και επιχειρηματικά ρίσκα. Παρόλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία, το ανθρώπινο λάθος δεν πρέπει να αγνοείται και να αφήνει κανέναν εκτεθειμένο.

Λύση:

Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα το οποίο προστατεύει καθολικά την ευθύνη των διευθυντών και στελεχών (Directors & Officers) απέναντι στους εργαζόμενους, τους μετόχους, τον οργανισμό αλλά και την κοινωνία εν γένει.

  1. Κίνδυνος:

Τέλος, η επιχείρησή σας αποτελείται από στελέχη και εργαζόμενους τους οποίους καλείστε να τους αντιμετωπίσετε σαν το πολυτιμότερο κεφάλαιό σας. Έτσι, η υπευθυνότητά της απέναντί τους είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξή σας αλλά και τη δημιουργία κοινότητας συνεργασίας και αλληλεγγύης. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες τουριστικές μονάδες καλύπτουν τις ανάγκες τους με εποχιακούς εργαζόμενους.

Λύση:

Η κάλυψη Εργοδοτικής Αστικής Ευθύνης αποτελεί πράξη ευθύνης και συνέπειας τόσο για την ίδια την επιχείρηση αλλά και για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτήν.

Extra Tip:

Η ασφαλιστική κάλυψη μιας ξενοδοχειακής επιχείρησης  αποτελεί ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά. Αποδεικνύει τη συνέπεια, τη σοβαρότητα του επιχειρηματία και εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια για την μονάδα.

Ο επισκέπτης θεωρεί πλέον προαπαιτούμενη την εξασφάλισή του απέναντι σε αναπάντεχα γεγονότα χωρίς καθυστερήσεις, ταλαιπωρίες και πρόσθετα έξοδα. Η τάση προτίμησης σε επιχειρήσεις που έχουν συνάψει συνεργασίες με αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρίες, αποδεικνύεται από τα σχόλια στα reviews τους αλλά και στα κριτήρια επιλογής διαμονής τους.

Ένα κατάλυμα ανεξαρτήτου μεγέθους αποτελεί μια ενεργή κοινότητα που μπορεί να δραστηριοποιείται ακόμα και για 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.

Τα μέτρα πρόληψης πρέπει να λαμβάνονται τόσο με βάση την εταιρική κοινωνική ευθύνη και τη συναίσθηση του ανταποδοτικού οφέλους.

Τέλος, μη ξεχνάτε ότι πέρα από τα ασφαλιστικά συμβόλαια καλύψεων, κάθε επιχειρηματίας διατηρεί την ηθική και νομική υποχρέωση να τηρεί τους κανονισμούς, τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλουν οι αρμόδιες αρχές, ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε μοιραία κατάσταση.

Βρισκόμαστε σταθερά δίπλα σας, για να προβούμε σε αναλυτική καταγραφή ενός σχεδίου δράσης και προστασίας της δικής σας επιχείρησης.

Στο τέλος της ημέρας, κοινός στόχος αποτελεί η συνέχεια της επιχειρηματικής  δραστηριότητας η οποία παράγει εισόδημα, ακόμα και στο πιο ακραίο σενάριο της ζωής.

Στη διάθεσή σας,

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ
Ασφαλιστικός Πράκτορας & Σύμβουλος Επενδύσεων

 

 

 

 

Κάνε Share...