Cyber Protection: Προφυλαχτείτε από το Ηλεκτρονικό Έγκλημα.

«Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη, η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της Insurance Beyond.»

Για την προστασία του φυσικού σας καταστήματος βάζετε συναγερμό και το ασφαλίζετε για κλοπή, πυρκαγιά, αστική ευθύνη κ.α.

Ρισκάρετε να αφήνετε ανοχύρωτα, το ηλεκτρονικό σας κατάστημα, τη δικτυακή σας επιχείρηση, τα πληροφοριακά σας συστήματα  και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές σας;

Οι κυβερνοεπιθέσεις από τους διαδικτυακούς εγκληματίες αποτελούν πλέον τη μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία και τις σύγχρονες επιχειρήσεις.

Τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο είναι η πλέον μεγαλύτερη ανησυχία των εταιριών. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί μια ηλεκτρονική κλοπή, απάτη να δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερη ζημιά από μια διάρρηξη ή ένα χρηματοκιβώτιο.

Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων δηλώνουν ότι αδυνατούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις και τις απειλές στο διαδίκτυο επειδή αυξάνονται ραγδαία και ανεξέλεγκτα. Η τεχνολογική εξέλιξη δεν έχει μόνο οφέλη αλλά διευκολύνει την παραβίαση δεδομένων καθιστώντας επιτακτική τη λήψη μέτρων.

Στο σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο όπου το διαδίκτυο αποτελεί το κυριότερο εργαλείο δουλειάς, μια επιχείρηση οφείλει να είναι καλυμμένη από πάσης φύσεως διαδικτυακή απειλή.

Οι Διαδικτυακές απειλές δεν αποτελούν πια «προνόμιο» μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων.

Ολοένα και αυξάνεται το ποσοστό μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνειδητοποιούν  ότι οι διαδικτυακοί κίνδυνοι αποτελούν σοβαρή απειλή για τις ίδιες και κρίνεται απαραίτητο να λάβουν μέτρα προστασίας.

Ποιες επιχειρήσεις κινδυνεύουν;

Όσες βασίζονται σε τεχνολογικά συστήματα για τη λειτουργία τους.

Εκείνες που διατηρούν εταιρική ιστοσελίδα.

Επιχειρήσεις που διατηρούν ευαίσθητες πληροφορίες σε ηλεκτρονικά αρχεία.

Εταιρείες που χρησιμοποιούν ‘cloud’ συστήματα για την αποθήκευση δεδομένων τους.

Όσες διατηρούν ηλεκτρονικό πελατολόγιο.

Τέλος, εκείνες που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές πωλήσεις.

10 Καλοί Λόγοι, για να επικοινωνήσετε άμεσα με τον ασφαλιστή σας:

  1. Καθώς έχουμε εισέλθει στον κόσμο του GDPR ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή την 25η Μαΐου 2018, κάθε επιχείρηση είναι υποχρεωμένη από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύει τα δεδομένα τα οποία συλλέγει, διακινεί και επεξεργάζεται. Η αναγκαιότητα ασφάλισης των προσωπικών δεδομένων της, είναι πλέον απαιτούμενη για τη νόμιμη λειτουργία της. Μια ενδεχόμενη παραβίαση του κανονισμού περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, επιφέρει σοβαρότατες κυρώσεις με πρόστιμα που επιβαρύνουν την επιχείρηση σε επίπεδο εκατομμυρίων ευρώ, αναλόγως με το ύψος του ετήσιου τζίρου ή έως και το 4% του ετήσιου τζίρου.
  2. Οι απειλές είτε από κάποιον hacker είτε από οποιοδήποτε διαδικτυακό – ηλεκτρονικό «εγκληματία», είναι πλέον πάρα πολύ συχνές. Το λεγόμενο hacking, έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις με συνέπεια, να μη μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι δε θα συμβεί στη δική του επιχείρηση.
  3. Φανταστείτε κάποιον να εισβάλει στο website της επιχείρησής σας ή στα αρχεία σας και να αντλήσει στοιχεία ή το χειρότερο, να εξαλείψει στοιχεία. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη, αν συμπεριλάβουμε και το χρόνο διακοπής εργασιών μέχρις ότου η βλάβη αποκατασταθεί.
  4. Η εμπλοκή της επιχείρησης σε δικαστική περιπέτεια απαιτεί υπέρογκες δαπάνες. Έξοδα για έρευνα, δαπάνες αποκατάστασης των δεδομένων, έξοδα αξιώσεων και αποζημιώσεων, εκτός του ότι θα είστε υποχρεωμένοι να καταβάλλετε χρήματα σε τρίτους.
  5. Η ασφάλιση των προσωπικών δεδομένων της επιχείρησης, αυξάνει το δείκτη εμπιστοσύνης προς τους πελάτες σας γιατί διαχειρίζεστε και δικά τους δεδομένα.
  6. Η τεχνολογία μπορεί αποτελεσματικά και «έξυπνα» να υπηρετήσει σκοπούς οικονομικής και βιομηχανικής κατασκοπείας όπως και να δώσει «ιδέες» για αντίποινα. Κίνδυνοι που αντιμετωπίζονται πολύ δύσκολα με καταστροφικές συνέπειες. Παραδείγματα που έχουμε συναντήσει είναι εκβιασμός αποκάλυψης δεδομένων, υποκλοπή εμπιστευτικών εταιρικών πληροφοριών, ενίσχυση ανταγωνιστών.
  7. Δυσφήμιση και Κρίση Εταιρικής Φήμης μιας επιχείρησης. Η αγορά σύντομα ενημερώνεται για τα «κακά» νέα και τα διαδίδει. Έτσι, μόνο ένα cyber threat αρκεί για να πληγεί ανεπανόρθωτα η αξιοπιστία και εμπιστοσύνη σε ένα brand.
  8. Το κόστος για την εταιρία μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της αξίας της μετοχής της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πτώση της μετοχής του facebook μόλις σε 2 ώρες αδυναμίας λειτουργίας του ( downtime), η οποία έπεσε πάνω από 5%. Αυτές οι δυο ώρες, κόστισαν στην παγκόσμια οικονομία 160.000 δολάρια. Ας υπολογίσουμε το κόστος αδυναμίας πρόσβασης στα συστήματα, τη διακοπή ή καθυστέρηση εργασιών, την αδυναμία πραγματοποίησης πώλησης, την απώλεια πωλήσεων, την απώλεια υφιστάμενων συμβολαίων αλλά και μελλοντικών συνεργασιών.
  9. Συνέπειες στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεργατών και προμηθευτών. Η αθέτηση στρατηγικών συμφωνιών, η αδυναμία παραγωγής για τους τρίτους, η παραβίαση συμβατικών υποχρεώσεων.
  10. Απρόβλεπτα έξοδα, εκτός οικονομικού προγραμματισμού. Έκτακτα απαιτούμενα έξοδα που δεν μπορούν να πλήξουν την οικονομική ισορροπία και ευρωστία μιας επιχείρησης πέφτοντας θύματα από κάποιο cyber κίνδυνο.  Ας αναλογιστούμε δαπάνες για συνέχιση της παραγωγής, ανάγκη επισκευών ηλεκτρονικών υποδομών, έξοδα Συμβούλων, ανάκτηση ή αντικατάσταση δεδομένων. Πόσο εύκολα μπορούν ξαφνικά να βρεθούν οικονομικοί πόροι κάλυψης αυτών των έκτακτων δαπανών;

Τα εξειδικευμένα ασφαλιστήρια αναλαμβάνουν την κάλυψη του συνολικού κόστους διαχείρισης της κρίσης από την πρώτη κιόλας ώρα.

Να είστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι ανταγωνιστές σας, έχουν ήδη ασφαλίσει την επιχείρησή τους από το ηλεκτρονικό έγκλημα.

Extra Tips: Πώς να προστατευτείτε

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε μηνύματα που σας ενημερώνουν για δήθεν προβλήματα με λογαριασμούς, κάρτες ή το e-Banking σας.

Μην αποκαλύπτετε σε κανέναν και για κανέναν λόγο κωδικούς σύνδεσης για πληροφοριακά ή τραπεζικά συστήματα.

Προσπάθειες εξαπάτησης έχουν γίνει και στα προσωπικά και στα οικονομικά στοιχεία σας, ακόμη και με πρόφαση ότι προσπαθούν να σας καταθέσουν χρήματα.

Μη δέχεστε να μεσολαβήσετε ως ενδιάμεσοι σε διακίνηση χρημάτων από άλλα άτομα. Μπορεί να εμπλακείτε σε παράνομες ενέργειες, είτε το γνωρίζετε είτε όχι.

Διακόψτε την κλήση εάν κάποιος σας καλεί από άγνωστο αριθμό από το εξωτερικό, και ισχυρίζεται ότι είναι από οποιαδήποτε εταιρεία πληροφορικής, χωρίς εσείς να έχετε δηλώσει βλάβη σε συσκευή σας.

Πριν ανοίξετε λογαριασμό σε διαδικτυακή επενδυτική πλατφόρμα εξασφαλίστει ότι είναι αδειοδοτημένη από κάποια υπαρκτή και αρμόδια εποπτική αρχή.

Διασταυρώστε τον αριθμό λογαριασμού με τον προμηθευτή ή τον πελάτη σας με τον οποίο συναλλάσσεστε πριν κάνετε οποιαδήποτε πληρωμή.

Νομικό Πλαίσιο – Υποχρεωτικής Προστασίας

Αποφάσεις Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679 (General Data Protection Regulation ‘GDPR’)

Νόμος 4624/2019 – Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680

Η ασφάλιση των Διαδικτυακών & Ηλεκτρονικών αποτελεί ένα εργαλείο Risk Management, παρέχοντας οικονομικές αποζημιώσεις, και υπηρεσίες άμεσης αντιμετώπισης κρίσης!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα Ασφάλισης Ηλεκτρονικών & Διαδικτυακών Κινδύνων.

Στη διάθεσή σας,

 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ

Ασφαλιστικός Πράκτορας & Σύμβουλος Επενδύσεων

Κάνε Share...