«Μένουμε Σπίτι», Ασφαλίζοντάς Το.

«Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη, η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της Insurance Beyond.»

«Μένουμε Σπίτι», και κάνουμε την αριθμητική πράξη σωστά.

Φροντίζουμε + Προστατεύουμε = Ασφαλίζουμε.

Στις μέρες μας, οι συγκυρίες μας ώθησαν να εκτιμήσουμε περισσότερο την ασφάλεια και τη θαλπωρή του σπιτικού μας.

Οι εμπειρίες μας κατά την περίοδο της καραντίνας είχαν να κάνουν με θέματα του οίκου μας. Οι απανταχού νέο – έγκλειστοι ξεκίνησαν τις γενικές καθαριότητες, τα έπιπλα άρχιζαν να αλλάζουν θέση – ένα είδος «εσωτερικής μετακόμισης», ενώ επιδιορθώσεις και βαψίματα έλαβαν χώρα.

Πέρα όμως από τις επιφανειακές φροντίδες του σπιτιού μας, έχουμε αναλογιστεί συνετά  τι προστατεύει ουσιαστικά το σπίτι μας από πάσης φύσεως κινδύνους;

Η απάντηση βρίσκεται σε ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας, το οποίο μας  εξασφαλίζει ότι το «κεραμίδι» μας θα είναι στη θέση του ό,τι και αν συμβεί αλλά και το περιεχόμενό του.

10  Λόγοι , γιατί η ασφάλιση Κατοικίας δεν αποτελεί «είδος πολυτελείας»:
  1. Ελλάδα, 5η Σεισμογενής χώρα, παγκοσμίως.

Κατεβάστε το live σεισμός στο κινητό σας. Διαπιστώστε πόσες μικρές καθημερινές σεισμικές δονήσεις γίνονται, ενώ έντονοι σεισμοί γίνονται αισθητοί ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Οι μνήμες του 1999 στην Αττική με τα 6,1 ρίχτερ δεν έχουν σβήσει ακόμα, με ανθρώπινες απώλειες και κόσμο να χάνει μέσα σε λίγα λεπτά όλο του το βιός.

Οικογένειες για μήνες βρέθηκαν στο δρόμο, εναποθέτοντας την τύχη τους στην κρατική μέριμνα.

  1. Πυρκαγιές και Εμπρησμοί.

Κάθε καλοκαίρι δυστυχώς βιώνουμε το άγχος και την αγωνία των πυρκαγιών και των εμπρηστικών ενεργειών.
Η  πρόσφατη αξέχαστη τραγωδία σε αστική περιοχή, στο Μάτι μας έκανε να διαπιστώσουμε ότι δεν κινδυνεύουμε μόνο σε μία δασική ή αγροτική έκταση. Εκτός από τα απαραίτητα ατομικά μέτρα πρόληψης, συμπεραίνουμε ότι οφείλουμε να αποκτήσουμε ασφαλιστική συνείδηση  ώστε να διαφυλάξουμε το βιός μας όπου αυτό και αν βρίσκεται.

Επιπρόσθετα, μην ξεχνάμε και το ανθρώπινο λάθος, την αστοχία μιας σόμπας, ένα βραχυκύκλωμα ή ένα οικιακό ατύχημα, όπου επίσης μπορεί να προκαλέσει μια εστία φωτιάς, πολλές φορές με καταστροφικά αποτελέσματα.

  1. Ακραία Καιρικά Φαινόμενα.

Η κλιματική αλλαγή μας φέρνει αντιμέτωπους με το θυμό της φύσης και με ανεξέλεγκτα φυσικά φαινόμενα. Οι πλημμύρες, (βλέπε Μάνδρα Αττικής) η χαλαζόπτωση, οι ανεμοθύελλες (βλέπε Χαλκιδική) και οι χιονοπτώσεις (βλέπε Σταμάτα) μπορούν να προκαλέσουν ολικές ή μερικές καταστροφές στα σπίτια. Δυστυχώς, τα παραδείγματα δε μας αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της πραγματικότητας.

Ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιουσίας όχι μόνο αποζημιώνει αλλά εφόσον το επιλέξετε, μπορεί να αναλάβει την άμεση επαναφορά του οικήματος στην πρότερη κατάστασή του.

  1. Στεγαστικό Δάνειο

Στην περίπτωση στεγαστικού δανείου, η ασφάλιση του ακινήτου είναι υποχρεωτική από τους όρους της δανειακής σύμβασης, τόσο για τις καλύψεις του σεισμού όσο και του πυρός. Κάθε τράπεζα με τη σύναψη του δανείου ασφαλίζει παράλληλα και την κατοικία σε δική της ασφαλιστική εταιρία. Συνήθως , ο δανειολήπτης δεν ενημερώνεται ότι μπορεί να επιλέξει ασφαλιστική εταιρεία και συμβόλαιο.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο 462 της Τράπεζας της Ελλάδος, έχετε το δικαίωμα να εξετάσετε εναλλακτικές και να καταθέσετε ασφαλιστήριο συμβόλαιο που περιέχει τις απαιτούμενες καλύψεις αλλά και τις ανάγκες που εξυπηρετούν εσάς και όχι την τράπεζα.

  1. Ενοικιαστές VS Ιδιοκτήτες

Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, περνάμε μία έντονη οικονομική κρίση. Σε περίπτωση ζημιάς, δεν διαθέτουμε τα απαραίτητα κεφάλαια αποκατάστασης αλλά ούτε και δυνατότητα δανειοδότησης. Στα παραπάνω προστίθεται, ο κίνδυνος που ελλοχεύει στην ενοικίαση ακινήτων και την κατάσταση στην οποία παραδίδεται το σπίτι μετά την αποχώρηση των ενοικιαστών.

Πολλές φορές, οι εικόνες που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες, είναι τουλάχιστον καταστροφικές, όπου απαιτούνται υπέρογκα ποσά αποκατάστασης των ζημιών.

  1. Ασφάλιση περιεχομένου

Εκτός από το οικοδόμημα, πολύτιμο για όλους μας είναι και το περιεχόμενο του σπιτιού μας. Η οικοσκευή (ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, κ.α.) αποτελούν σημαντικά υπάρχοντα, που δεν αντικαθίστανται εύκολα.

Η κάλυψη περιεχομένου αφορά και έργα τέχνης ή τιμαλφή, ακόμα και κάποια αντικείμενα προσωπικής συναισθηματικής αξίας που ασφαλίζονται

  1. Κλοπή ή Τρομοκρατική ενέργεια

Οι εγκληματικές ενέργειες και κλοπές έχουν ραγδαία αυξηθεί και δεν μπορούμε να αφήσουμε το σπίτι μας απροστάτευτο.

Πέρα από τα μέτρα προστασίας που μπορούμε να λάβουμε μόνοι μας, για παράδειγμα πόρτες ασφαλείας, συναγερμός, κλειδαριές κ.α., προνοούμε και για την ασφαλιστική του κάλυψη ώστε όσα χάσουμε, να αντικατασταθούν χωρίς την επιβάρυνσή μας.

Επίσης, μια ασφαλιστική κάλυψη μπορεί να σας αποκαταστήσει υλικές ζημιές από επεισόδια (βλέπε τα πρόσφατα της Νέας Σμύρνης) ή μιας φθοράς όπως π.χ. ένα graffiti στον τοίχο σας.

  1. Αστική Ευθύνη & Νομική Προστασία

Πόσα ατυχήματα έχουν συμβεί όπως μία διαρροή σωληνώσεων στο γείτονα, ή μία πυρκαγιά που έχει δημιουργήσει φθορές σε παρακείμενα οικήματα, ή ένας σπασμένος σωλήνας που πλημμυρίζει το κοινόχρηστο γκαράζ κτλ. Γεγονότα που είτε από αμέλεια είτε από φθορά ή αστοχία υλικών, μπορεί να προκαλέσει απαίτηση αποζημιώσεων ή δικαστικές διαμάχες.

Το ασφαλιστήριο δίνει άμεση ανακούφιση σε όσους έχουν επηρεαστεί από τη δική σας ζημιά ενώ σας θωρακίζει με νομική εκπροσώπηση σε περίπτωση δικαστικών περιπετειών.

  1. Άμεση αποκατάσταση

Χτυπάτε ξύλο, αλλά σε περίπτωση οποιουδήποτε δυσάρεστου γεγονότος, πόσο γρήγορα είστε σε θέση να αντιδράσετε και να «ξαναχτίσετε» όσα χαθούν;

Το ασφαλιστικό σας πρόγραμμα εγγυάται ότι μπορεί να επαναφέρει την καθημερινότητά σας μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια άμεσα διαθέσιμα αλλά και γνωρίζει τον τρόπο.

  1. Πολύ χαμηλό κόστος

Για το τέλος, κρατήσαμε το καλύτερο και δυνατότερο επιχείρημα…

Έχουν προσιτό κόστος και ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, χαμηλότερο από του αυτοκινήτου σας.
Για να μιλήσουμε με αριθμούς, τι λέτε δεν αξίζουν 9€ / μήνα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο;

Στη διάθεσή σας,

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ
Ασφαλιστικός Πράκτορας & Σύμβουλος Επενδύσεων


Κάνε Share...