Ταξιδιωτική Ασφάλεια στα χρόνια του Κορωνοϊού.

«Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη, η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της Insurance Beyond.»

Αλλαγή πλεύσης των ασφαλιστικών εταιρειών στα ασφαλιστήρια ταξιδιωτικής κάλυψης, εξαιτίας της Covid-19.

Η πανδημία επηρέασε τον τρόπο που ταξιδεύουμε αλλά και τον σκοπό των ταξιδιών μας. Αυτό όμως που δεν άλλαξε είναι η απαιτητική ανάγκη να διασφαλιστούμε απέναντι από κινδύνους και ατυχή γεγονότα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μας.

Η ταξιδιωτική ασφάλεια αποτελεί κύριο μας μέλημα, κατά τη διάρκεια σχεδιασμού ενός ταξιδιού. Η αποσκευή μας έχει έτσι τα απαραίτητα εχέγγυα, για ό,τι αναπάντεχο συμβεί.

Τα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια καλύπτουν  μια σειρά από απρόοπτες και δυσάρεστες στιγμές όπως καθυστερήσεις πτήσεων, απώλεια αποσκευών, ακύρωση ταξιδιού, επείγοντα ιατρικά προβλήματα και νομική υποστήριξη. Σε κάθε σας ταξίδι, είτε επαγγελματικό είτε ψυχαγωγίας, με όποιο μέσο και αν ταξιδεύετε, αναλαμβάνουν την πλήρη διαχείριση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού.

Ο κορωνοϊός και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας -πρωτόκολλα- που απαιτεί, οδήγησε τις ασφαλιστικές εταιρείες να αναθεωρήσουν τους όρους στα συμβόλαια ταξιδιωτικής ασφάλισης, από τη μια ημέρα στην άλλη. Πλέον, μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν τη δυνατότητα κάλυψης για επιδημικές ή πανδημικές νόσους συμπεριλαμβανομένης της Covid-19 στα ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια τους.

Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για οποιοδήποτε λόγο, επαγγελματικό ή αναψυχή, μπορούν μαζί με την κάλυψη των έκτακτων περιστατικών να καλύπτονται και για την πιθανότητα νόσησης από κωρονοϊό. Κατ’ ουσίαν, τα προϊόντα παρέμειναν ίδια, με πρόσθετες καλύψεις, ώστε να ανταποκρίνονται στη νέα συνθήκη της πανδημίας.

Ενδεικτικές πρόσθετες καλύψεις, που ορισμένες ασφαλιστικές εταιρείες υιοθέτησαν λόγω covid:

Στην περίπτωση που ο ασφαλιζόμενος ταξιδιώτης νοσήσει από covid 19, η ασφαλιστική τον αποζημιώνει:

 1. Κόστος καραντίνας. Καλύπτει τη διαμονή σε ξενοδοχείο μέχρι το πέρας της καραντίνας που ορίζει το κράτος που βρίσκεται.
 2. Ιατρική περίθαλψη & έξοδα.
 3. Έκτακτη διακομιδή σε νοσοκομείο
 4. Έξοδα αλλαγής ημερομηνιών των αεροπορικών εισιτηρίων
 5. Υγειονομικός επαναπατρισμός
 6. Εισιτήρια έκτακτης επιστροφής
 7. Κάλυψη “Ακύρωση για οποιονδήποτε λόγο” (CFAR) που σχετίζεται με πανδημία, συμπεριλαμβανομένου του φόβου για ταξίδια λόγω του ιού.

Το ασφαλιστήριο χρησιμοποιείται ως βεβαίωση για την είσοδο σε χώρες που απαιτείται.

Πέρα όμως από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε, μια ταξιδιωτική ασφάλισή μας είναι σε θέση να μας εξασφαλίσει καλύπτοντας τα παρακάτω:

 • Έκτακτες ιατροφαρμακευτικές δαπάνες από ατύχημα & παρελκόμενες δαπάνες
 • Μόνιμη ή μερική ανικανότητα από ατύχημα
 • Απώλεια ζωής από ατύχημα
 • Απώλεια αποσκευών ή επίσημων εγγράφων
 • Καθυστέρηση άφιξης αποσκευών
 • Καθυστέρηση πτήσης
 • Αποζημίωση συνεπεία απώλειας, ζημιάς ή κλοπής αποσκευών.
 • Ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και δαπάνες νοσηλείας σε περίπτωση ασθένειας και ατυχήματος
 • Μεταφορά του ασφαλιζόμενου
 • Μεταβίβαση μετρητών σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής χρημάτων, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
 • Εισιτήριο έκτακτης επιστροφής συνοδού
 • Έξοδα διερμηνείας
 • Ακύρωση ταξιδιού
 • Διακοπή ταξιδιού
 • Υπηρεσίες παροχής βοήθειας έκτακτης ανάγκης

Χρήσιμες Συμβουλές για Ασφαλιζόμενους

Πριν κάνετε την επιλογή σας, σας συστήνουμε να:

 1. Επιλέξετε πιστοποιημένους επαγγελματίες ασφαλιστές.
 2. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις εξαιρέσεις του συμβολαίου. Να θυμάστε ότι η κάλυψη, τα προγράμματα και οι πάροχοι είναι διαφορετικά για κάθε χώρα.
 3. Οι χρόνοι έκδοσης των συμβολαίων ταξιδιωτικής ασφάλισης διαφέρουν ανά ασφαλιστική εταιρεία. Σε περίπτωση που η έκδοση συμβολαίου ασφάλειας ταξιδιού αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση βίζας, πρέπει να βρείτε αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία με γρήγορη ανταπόκριση αιτημάτων.

Ταξιδέψτε με Ασφάλεια!

Στη διάθεσή σας,

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΣ
Ασφαλιστικός Πράκτορας & Σύμβουλος Επενδύσεων

Κάνε Share...